« Back

Kako Sophos MDR storitev pomaga podjetjem pri izpolnjevanju NIS2 zahtev?

26 avgust 2024

Storitev Sophos MDR (Managed Detection and Response) zagotavlja podjetjem najnaprednejšo zaščito in 24/7 proaktivno odkrivanje ter odzivanje na kibernetske grožnje, pod vodstvom vrhunsko usposobljenih varnostnih strokovnjakov.

Sophos MDR storitev lahko podjetjem pomaga pri izpolnjevanju zahtev NIS2 (Network and Information Systems Directive 2) na več načinov, saj je ta direktiva zasnovana za izboljšanje kibernetske varnosti kritičnih infrastrukture in digitalnih storitev v Evropski uniji. Naštetih je nekaj ključnih načinov, kako Sophos MDR storitev prispeva k izpolnjevanju teh zahtev:

  1. Neprekinjeno spremljanje in odzivanje na incidente: Sophos MDR zagotavlja 24/7 spremljanje, kar je v skladu z zahtevami NIS2 za stalno spremljanje in hitro odkrivanje kibernetskih groženj. Sophosovi strokovnjaki za varnost analizirajo sumljive aktivnosti in zagotavljajo takojšen odziv na varnostne incidente, kar omogoča podjetjem hitro in učinkovito ukrepanje.

  2. Preprečevanje in ublažitev groženj: Sophos MDR uporablja napredne tehnologije za odkrivanje in preprečevanje groženj, kot so zlonamerna programska oprema, napadi brez datotek (fileless attacks) in ciljno usmerjeni napadi. To pomaga organizacijam zmanjšati tveganja in preprečiti motnje, ki bi lahko vplivale na zagotavljanje kritičnih storitev.

  3. Poročanje in skladnost: Sophos MDR omogoča obsežno poročanje in revizijske sledi, kar je ključno za izpolnjevanje zahtev NIS2 glede dokumentiranja varnostnih ukrepov in odzivanja na incidente. Organizacije lahko ustvarijo podrobna poročila, ki pomagajo dokazati skladnost z direktivo.

  4. Kibernetska obveščevalna podpora: Sophos MDR uporablja obsežno kibernetsko obveščevalno mrežo, ki omogoča podjetjem, da se zavedajo novih in nastajajočih groženj. To je ključnega pomena za pravočasno posodobitev varnostnih ukrepov in prilagajanje obrambe proti najnovejšim taktikam napadalcev.

  5. Podpora pri obvladovanju tveganj: Sophos MDR pomaga pri ocenjevanju in upravljanju tveganj s celovito analizo ranljivosti in groženj. To omogoča podjetjem, da sprejmejo ukrepe za zmanjšanje tveganj in zaščito svojih kritičnih informacijskih sistemov.

  6. Izobraževanje in ozaveščanje: Sophos MDR pogosto vključuje usposabljanja in ozaveščanje o kibernetski varnosti za zaposlene, kar je pomembno za izpolnjevanje zahtev NIS2 glede ozaveščanja o varnostnih tveganjih in pravilnem ravnanju v primeru incidentov.

Sophos MDR torej podjetjem nudi celovito rešitev, ki ne samo izboljšuje njihovo kibernetsko varnost, temveč tudi pomaga pri izpolnjevanju specifičnih zahtev, ki jih postavlja NIS2, kar omogoča boljše obvladovanje kibernetskih tveganj in skladnost z zakonodajo.